6.4.05

Oddaja študentska s prispevkom o K16

"Še vedno se jezijo tudi študenti Filozofske fakultete, ki se ne strinjajo s spremembami v njihovem najljubšem kotičku - K16, kjer so se doslej počutili zares svobodne. " Kakšna neumnost! Šokiran sem bil, kako lahko sploh kdo naredi takšen prispevek.
Na FF je vpisanih več kot 6000 študentov, pol od tega jih obiskuje predavanja. K16 je premajhen, da bi lahko bil najljubši kotiček za študente. Velika večina študentov ni imela pojma, kje je K16 niti kaj se tam dogaja. Vsakršna aktivnost (predavanja, potopisi) je bila omejena na obisk par 10 ljudi!
Problematika K16 je povsem preprosta. Do danes nihče ni vedel, kdo z K16 upravlja, kdo ga vodi, niso bile znane finance, predvsem pa ponudba ni ustrezala higienskim standardom. Še več - to niso vedeli niti študentje! Kot predstavnik študentov sem imel v zadnjih dveh letih priložnost izvedeti, kaj je za vsem tem.
V obnovljenem prizidku je ostal majhen prostor. Vodstvo FF ni vedelo kaj z njim. Zato so tisti študentje, ki so takrat "upravljali" z njim, po razpadu ŠOU ustanovili takoimenovano Društvo, ki naj bi formalno zadoščalo pogojem za opravljanje finančnih transakcij in vodenje "kluba". Problem pa se je pojavil, ko se je ugotovilo, da društvo nima sestankov niti članov! "Brezvladje" je omogočalo popolnoma prikrito upravljanje s financami. Uradni dokumenti so ostali skriti, tako kot tudi takoimenovana najemna pogodba. Odločitev vodstva, da izbere normalnega najemnika je najboljša rešitev za študente.
Gaj Novšak je med drugim znan tudi po tem, da je izpeljal nelegalne volitve študentskih predstavnikov, ki so bile razveljavljene in ponovljene ter da že vsaj DVE LETI ni več študent FF!!
Čudilo me je, da se je ekipa pogovarjala z prodekanom študentom, ki ni uradni predstavnik študenov FF. To je namreč predsednica ŠSFF - Katarina Demšar.
Protesta proti "zaprtju" K16 pa se je udeležilo le par 10 študentov, ki niso predstavljali večine!

Vabljeni na odprtje K16 11. 4. ob 12h!

4 komentarji:

Anonimni pravi ...

Kdor koli že si, nimaš pojma! Sploh! Ne vem, zakaj pišeš take neumnosti, če detajlno ne poznaš situacije in ozadja...ojej...

Mitja V. Iskrić pravi ...

Torej, kdo sem jaz, je malo opisano tukaj
http://mitja-ff.blogspot.com/2005/03/kandidatura-za-senat-ff-moja-zgodovina.html
in tukaj
http://www.blogger.com/profile/3253170
bi pa bilo lepo, če bi se tudi ti predstavil.
Glede neumnosti, ki naj bi jih pisal pa, ja zato pa imaš možnost komentirat. Prosim, če lahko ti napišeš detajlno situacijo in ozadje . Lahko samo par stavkov. To, kar sem napisal, je samo moje videnje, katero sem spoznal sam.

Anonimni pravi ...

Dragi Mitja! Glede na to kar je na tvojem "pagu" napisano, mislim, da nekateri temu rečejo duševna mastrubacija in po tem takem se ti zelo rad "igraš" in to ne samo v mislih. Glede na tvoje izpade, ki so, moram priznati lepo organizirani, moram reči, da si potreben strokovne pomoči. če pa nameravaš še naprej mastrubirat pa bi si na tvojem mestu nabavil kakšnega pravnika, ker menim, da ljudje tvojeih izpadov ne bodo več dolgo tolerirali. Reči dragi naj te malo stisne na pljuča (pa ne preveč, da boš še lahko dihal), da ne boš tako zafrustriran!!!!!!!!!!!!!!! so long sucker

Mitja V. Iskrić pravi ...

Res mi je fascinantno, da nekateri ljudje berejo pol leta stare zadeve in jih tako mučijo, da morajo pisati komentarje, ki pa ne pripomorejo k debati. Razumem, da se nekateri ne strinjajo z vsem, kar je napisano tukaj, vendar bi bilo dobro, če bi napisali kaj točno jih moti. Temu so namenjeni ti komentarji. Torej anonymous - kako naj te prepričam, da poveš točno kdo ne bo toleriral česa.
Žal pač nisem sucker in me nič ne frustrira. Je pa res, da se ne ukvarjam več s študentskimi zadevami, saj (skoraj) nisem več študent.