20.2.09

Šov z volitvami se nadaljuje...

Za promocijo raznih Šovov se sedaj že zlorablja fakultetni sistem e-učenja in tutorstva. Objavlja se novice o tem, kaj se dogaja v obskurnih društvih. Ostro protestiram proti takšnemu ravnanju. Naj za svojo promocijo zapravljajo svoj denar!

"Študentska" društva nimajo prav nobene povezave s študijem ali študenti. Zlorablja tudi ime fakultet.

Ti "predstavniki" ne delujejo v korist študentom ampak vedno zgolj za svoje interese. Tudi uradno so njihovi "cilji" tako splošni, da jih pravzaprav sploh ni. Vsake par let spremenijo barve oziroma ime samo za to, da jim ni treba odgovarjati za pretekla dejanja.

Izkoriščajo zaupanje študentov, jih zavajajo in uporabljajo njihovo zaupanje za (večinoma neuspešna) "pogajanja" na državni ravni. Tako se študentom pravzaprav jemlje pravico do vplivanja na študentsko politiko. Vlada se ni nikoli kaj preveč mešala, kaj delajo študente in kako si kradejo med sabo. Še več - včasih je imela od njih tudi koristi saj so lahko kadarkoli zadovoljno "sklenili dogovor" z njimi (čeprav vsakič v škodo študentov.)

Člani "društva" se dobivajo na sejah ali "delovnih" vikendih, ki so drugo ime za divje zabave, za katere se porabi ogromno denarja.

Denar (5,5 miljonov evrov!), ki ga dobijo od študentov preko plačanih bonov in od drugih dajatev, potrošijo za izpeljavo "projektov" obštudijske narave tako, da večinoma financirajo kar sami sebe (honorarji) in svoje hobije. Projekti vedno vključujejo le zanemarljivo število študentov.

Država, univerza in fakulteta bi za reševanje problemov sodelovala edino s študenti in njihovi predstavniki so Študentskimi sveti fakultet (kar je pravilno), ki pa jih ima ŠOv pod trdo roko, da jim ne bi prevzeli denarja. ŠOv aktivno in vztrajno zavira študentske svete in v našem primeru tudi študentske svete oddelkov.

Pač, študente se da očitno enostavno kupiti. Upam, da bodo študentje na oddelku za bibliotekarstvo pametno premislili, kdo je vreden zaupanja.

2 komentarja:

Matej Oražem pravi ...

Se moram kar strinjat ja! Vsekakor se mora tudi študentsko organiziranje nekako uredit, so pa sredstva s katerimi razpolagajo ti "izbranci" krepko prevelika! Denar se troši za neprimerne zadeve in se porazgublja v zasbnih žepih študentje sami pa nimamo od tega nič. A bog ne daj, da bi se sistem spreminjal. Potem bi spet imeli vse študente vseh barv na ulici, le tistih pravih, ki nimamo nič od tega nihče nič ne všraša

Anonimni pravi ...

potrebo, da preverijo:)