17.12.08

ŠSFF - poročilo 2007/08

Z zanimanjem sem prebral poročilo predsednika o delovanju ŠSFF v šolskem letu 2007/08. Zelo pohvalno je, da tudi ŠSFF izda takšno poročilo.
In prva stvar, ki jo opazim je Delovni vikend ŠSFF & ŠOFF, organiziran kar skupaj. Še par drugih projektov je bilo organiziranih kar skupaj. Nič čudnega - isti ljudje - ista igra.

Žal se je očitno tudi ŠSFF zreduciral v aparat za dodeljevanje sredstev. Odobrena sredstva na koncu kažejo na povsem neprimerno in nepravično delitev. Seveda je ŠSFF začel podeljevati tudi honorarje, kar je lepa popotnica za naprej. Ko bo zmanjkalo honorarjev na ŠOU, bodo vsi lepo živeli naprej.

Spreminjali so akte o delovanju. Brez obrazložitve.

Opombe ob nesprejetih mnenjih kažejo na to, da tudi senat FF ponovno ne smatra ŠSFF za kredibilnega sogovornika. Jim sploh ne zamerim.

Je pa povsem neprimerno, da so dodali poglavje o volitvah v uporavni odbor študentske organizacije. Zakaj niso dodali še poglavja o volitvah v npr. balinarsko društvo mi ni jasno. V tem odstavku jasno piše, da je ŠSFF le orodje nekega društva. Prodekan študent je z javnim sodelovanjem in podpiranjem neke frakcije neposredno škodoval ugledu fakultete. ŠSFF pa se je neposredno vmešaval v volitve. Interese študentov FF je v tem pogledu zastopal prodekan študent FF Mart D. Buh ("direktor Filofesta"), ki ima po nekem čudnem naključju tudi visoko funkcijo v nekem društvu Nisisam. Obupno. Mojih interesov (podiplomskega študenta) vsekakor ni zastopal in ni imel povsem nobenega pooblastila za to!

Potem sem pa prebral še zapisnik 15. redne seje ŠSFF: ŠSFF podeljuje Anžetu Pernetu priznanje za aktivno in uspešno udejstvovanje na področju študentskega organiziranja in obštudijskih dejavnosti na FF. Zelo uspešna samoevalvacija, ni kaj!

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Žal sta ŠS in ŠO, pa ne samo na FF, ampak še na marsikateri fakulteti kot poročen par.
Tako, da tudi skupni vikendi niso nič nenavadnega, svoje ljudi na tak ali drugačen način radi nagrajujejo.

Moraš pa se zavedati, da na nekaterih fakultetah volitve v upravni odbor ŠSja dirigira direktno ŠO ali pa celo ŠOU v Ljubljani sam.

Pa še malo zaposlitve, preveri, iz koliko članov je sestavljen študentski zbor, koliko je dejansko potrebno za večino in s koliko glasovi so bili nekateri novi funkcionarji izvoljeni, da ne omenjam, da določeni vlečejo že drugi mandat, oziroma so se samo prestavili iz ene v drugo pisarno.

Mitja V. Iskrić pravi ...

Saj ni problem, da se študentje družijo. Problem je, da ljudje sedijo na dveh stolčkih samo zato, da lahko koristijo lastnim interesom, ki nimajo nobene povezave z izboljšajem študentskega življenja.

Oh, z organizacijo "študentskih društev" se ne ukvarjam. Meni se gre najbolj za učinkovit in prijazen študij ter uspešno univerzo. In seveda ne prenašam monopola nad odločitvami.

Anonimni pravi ...

Zakaj pa ne:)